W całości ręcznie wykonany magnes o kształcie ślężańskiego misia.
Magnes ręcznie wrabiany, wypalany, szkliwiony.
Wyrób artystyczny, unikatowy.
Gruba, solidna ceramika.
Dostępny jedynie w Ślężańskim, wyprodukowany dla Ślężańskiego przez S.U. Krasnodębskie – małą pracownię ceramiczną z Niemczy, działającą w Lokalnej Grupie Działania.
Magnes ok. 10cm x 5 cm
W polu UWAGI, prosimy wybrać spodziewany kolor/wariant magnesu – wysyłamy w ramach dostępności (w przypadku braku wyboru wariantu, wysyłamy losowo, każdy magnes jest inny stąd ciężko jest nam idealnie dopasować produkt do Państwa wyboru, nie mniej jednak będziemy starać się sprostać Państwa oczekiwaniom)
Wspólna historia wielu narodów. Historia wybranych miejscowości Masywu Ślęży.
Jacek Ostrowski. Rodowity sobótczanin. Studiował na Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie, Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Uniwersytecie Wrocławskim i w Wyższej Szkole Edukacji Zdrowotnej i Nauk Społecznych w Łodzi.
Niniejsza książeczka skierowana jest przede wszystkim do turysty-miłośnika Ziemi Ślężańskiej.
Bardzo kruche ciasteczka domowe – bez dodatków sztucznych składników.
Pyszne, rozpływające się w ustach, kruchutkie ślężańskie miśki. To ciastka wyjątkowe, bo pieczone pod Ślężą z najlepszych, swojskich, lokalnych składników.
Obiecujemy, lepszych nie jadłeś!
Jajka użyte do ciasteczek pochodzą z własnego chowu, od szczęśliwych kurek, miód z własnej pasieki.
Skład: mąka z młyna Siedlimowice/Jordanowa, margaryna (zastosowano margarynę, aby ciasteczka mniej się kruszyły), jajka, miód.
Browar prowadzony przez Bartłomieja reanimuje lokalną tradycję piwowarską pod Ślężą, gdzie od XIX wieku działał browar, niestety bezpowrotnie zamknięty w pod koniec lat 90-tych. Browarnia Sobótka Górka to mały browar, pracujący w oparciu o stare receptury rodem z Browaru Sobótka.
Browar Sobótka Górka to prawdziwy, kraftowy browar, w którym pielęgnuje się tradycje a czynnik ludzki jest niezbędny do wytworzenia unikatowego piwa.
Do produkcji piwa używa się wyselekcjonowanego chmielu i słodu jęczmiennego. Składniki odmierzane są ręcznie, według autorskich receptur. W tym browarze automatyka jest zredukowana do minimum, dlatego masz gwarancję najlepszego i bardzo unikatowego piwa.
Odkryj smak starego sobótczańskiego browaru sprzed lat!
W skład 3paka wchodzą:
Piwo 12’tka to tradycyjny sesyjny lager o czystym, gładkim charakterze. Piwo rześkie, dość wytrawne z wyraźną nutą chmielową. Pijalne i orzeźwiające klasyczne piwo dolnej fermentacji.
Piwo 16’tka to tradycyjny lager o intensywnym charakterze.
IPA – Indian Pale Ale – piwo warzone na wzór amerykański – o lekkim posmaku limonki i trawy cytrynowej.